Sunday, January 6, 2013

MEDIA BRENDA SHKOLLES - "SHEJNAZE JUKA" , SHKODERMedia Brenda Shkolles ishte ne Dhjetor ne qytetin verior te Shkodres. Atje grupi i gazetareve zgjodhi gjimnazin e gjuheve te huaja Shejnaze Juka , per te prezantuar projektin qe mbeshtetet nga Agjencia per Mbrojtjen e Shoqerise civile. Ky projekt mori nje vemendje te larte nga nxenesit e vitit te pare te kesaj shkolle, te cilet pervec se ndoqen me interes dokumentarin e pergatitur nga grupi i gazetareve te shendetesise, u perfshine edhe ne debate e diskutime ne lidhje me raportet ndermjet djemve dhe vajzave ne adoleshence.Nxenesit e kesaj shkolle pohuan se informacionin e marrin kryesisht nga interneti, fushatat e ndryshme dhe shume pak nga prinderit . Kontaktet me mjekun e familjes pothuajse nuk ekzistojne ndersa shkollat ne kete qytet nuk kane nje mjek te punuar ku ata mund te drejtohen per cdo problem, dileme, apo edhe bisede informuese.
Media Brenda Shkolles, percolli tek ata informacion te bollshem si nepermjet dokumentarit ashtu edhe nepermjet zerit te specialisteve te shendetit publik. Ai u be pjese e rreth 50 nxnesve qe moren pjese ne aktivitetin e organizuar nga Lidhja e Gazetareve te Shendetit dhe Drejtoria e kesaj shkolle.

Falenderime per drejtuesit dhe stafin pedagogjik te gjimnazit Shejnaze Juka .

           LIDHJA E GAZETAREVE TE SHENDETIT
                 
                                        &

AGJENCIA PER MBROJTJEN E SHOQERISE CIVILE.

No comments:

Post a Comment